Link

5 Δεκ 2012

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 11/2012


 ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ
  3ου & 4ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ
             Ν. ΨΥΧΙΚΟΥ
                     
 Αριθ. πρωτοκόλλου 7
Νέο Ψυχικό: 3 – 12 – 12

Ενημέρωση Πεπραγμένων Μηνός Νοεμβρίου 2012

Θα θέλαμε να ενημερώσουμε τα μέλη των συλλόγων μας για τις ενέργειες που έχουμε ήδη πραγματοποιήσει και αυτές που έχουμε προγραμματίσει να υλοποιήσουμε άμεσα, έπειτα από ενάμιση περίπου μήνα από την εκλογή μας.
       Με χαρά σας κάνουμε γνωστό ότι επιτέλους το όνειρο των προηγούμενων καθώς και των νεοεκλεγέντων Δ.Σ, έγινε πραγματικότητα και ολοκληρώθηκε ο εξοπλισμός για την δημιουργία τριών (3) αιθουσών Ηλεκτρονικής προβολής και μάθησης.
    Ο εξοπλισμός περιλαμβάνει τρεις (3) Ηλεκτρονικούς Υπολογιστές (P/C) , τρείς (3) βίντεο-προβολείς με τις βάσεις τους (Projectors)  καθώς επίσης γραμμές internet και στις τρείς αίθουσες.
      Με το έργο αυτό παρέχεται στο σχολείο τη δυνατότητα διδασκαλίας μέσω καινοτόμων μεθόδων και την ηλεκτρονική διαδικτυακή διδασκαλία.
       Το κόστος του συγκεκριμένου έργου ανέρχεται στα 3.500 ευρώ.
      Σκοπός μας είναι η διευκόλυνση των δασκάλων στο δύσκολο έργο τους και η βοήθεια κατανόησης των μαθημάτων από τα παιδιά μας, ζώντας σε μία εποχή που η τεχνολογία προχωρεί, τα οικονομικά, ωστόσο, είναι πολύ δύσκολα .
       Την άμεση έναρξη των δραστηριοτήτων με επιπλέον θεματικά τμήματα. Συγκεντρωτικά αναφέρουμε τις εξής δραστηριότητες:
    Ποδόσφαιρο, Μπάσκετ, Βόλλεϋ, Παραδοσιακούς Χορούς, Μοντέρνους Χορούς, Εικαστικά, Σκάκι, Κιθάρα, Πιάνο, ενώ προστέθηκαν το Tae Kwon Do και η Γυμναστική Άσκηση.
          Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι η παραχώρηση των χώρων του σχολείου για τις δραστηριότητες προϋποθέτει την έγγραφη ανάληψη απόλυτης ευθύνης από τα μέλη των Δ.Σ. για οτιδήποτε συμβεί κατά τις ώρες των δραστηριοτήτων στους σχολικούς χώρους, ενώ απαιτείται η διάθεση χρόνου για την υποχρεωτική προσωπική μας παρουσία.
         Προχωρήσαμε στην απόκτηση αθλητικού δαπέδου (ταπί) από ειδικό αφρώδες προστατευτικό υλικό για το μάθημα του Tae Kwon Do με το οποίο καλύφθηκε αίθουσα 60 m2 και ένα δεύτερο το οποίο κάλυψε τις ανάγκες του μαθήματος γυμναστικών ασκήσεων (Pilates) 25 m2 .
  Τα ανωτέρω δάπεδα κόστισαν 870 ευρώ και φυσικά θα παραμείνουν στο εξής στην κατοχή του σχολείου μας.

Οι επόμενες προγραμματισμένες ενέργειες είναι:

    Η διοργάνωση της Χριστουγεννιάτικης Γιορτής, και
       Η βαφή των αποχωρητηρίων (WC) του σχολείου, η οποία κρίνεται αναγκαία και θα γίνει στις 22 και 23 Δεκεμβρίου, ημέρες Σάββατο και Κυριακή.
       Ο λόγος που γίνεται σε αυτήν την ημερομηνία έχει να κάνει με τις αναθυμιάσεις των χρωμάτων που θα μπορούσαν να είναι επιβλαβείς για τα παιδία μας.
       Τα έξοδα θα καλυφθούν από τους συλλόγους, ενώ η υλοποίηση του έργου θα απαιτήσει προσωπική ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ εργασία.
Γι αυτό ζητάμε την ενεργή συμμετοχή όσων γονέων έχουν τη διάθεση και την εμπειρία. Η υγιεινή στις τουαλέτες του σχολείου αφορά τα παιδιά όλων μας.
       Σύντομα θα είμαστε σε θέση να λειτουργήσουμε ενιαία ιστιοσελίδα των συλλόγων, που θα έχει τακτική ενημέρωση για την άμεση πληροφόρησή σας και φυσικά θα σας δίνει την δυνατότητα να εκφράζετε άμεσα κι επώνυμα την οποιαδήποτε σκέψη, ιδέα, κριτική.
        Άμεσα θα θέλαμε να συγκεντρώσουμε τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις των γονέων, ώστε να σας παρέχουμε πληροφόρηση για οτιδήποτε νεώτερο και να απαντάμε σε κάθε ερώτημά σας. Παρακαλούμε να συμπληρώσετε στο τέλος τα στοιχεία που ζητούνται.
Υπάρχουν πολλές σκέψεις και ιδέες για να εξετάσουμε και να προγραμματίσουμε στο μέλλον. Σε οτιδήποτε νεώτερο, να είστε σίγουροι ότι η πληροφόρησή σας θα είναι άμεση.
Σε κάθε περίπτωση, θέλουμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι ο ενθουσιασμός και η διάθεσή μας για προσφορά παραμένουν αμείωτα, δίνοντάς μας κουράγιο να ξεπεράσουμε τις όποιες δυσκολίες των καιρών. Η δική σας παρουσία, συμμετοχή και γιατί όχι κριτική είναι αυτή που θα δώσει ώθηση για ακόμα μεγαλύτερη προσπάθεια και προσφορά, σ αυτήν την περίοδο της κρίσης κατά την οποία το σχολείο των παιδιών μας έχει περισσότερες ανάγκες.


        

                                       Για τα Δ/Σ των συλλόγων


            Ο Πρόεδρος του 3ου                                        Ο Πρόεδρος του 4ου
Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων                      Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων         

      Μαργαρίτης   Ευάγγελος                                    Φλουρής  Μιχαήλ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου