Link

2 Απρ 2013

ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΚΑΚΙ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ


Μεγάλες επιτυχίες στο Σχολικό Πρωτάθλημα Σκάκι Δημοτικών Σχολείων!



Το Σαββατοκύριακο 30-31 Μαρτίου διεξήχθη το Σχολικό Πρωτάθλημα Σκάκι Βορείου τομέα Αθηνών στο 8ο Δημοτικό σχολείο Βύρωνα. Ήταν μία από τις μαζικότερες σκακιστικές διοργανώσεις καθώς οι συμμετοχές των παιδιών ξεπέρασαν τις 500 συνολικά!
  1. Στο Ομαδικό Πρωτάθλημα των Δημοτικών Σχολείων συμμετείχαν συνολικά 45 ομάδες και κατάφεραν να προκριθούν 3(!) ομάδες του Δήμου μας σε σύνολο 14 ομάδων που προκρίθηκαν συνολικά. Το 1ο Δημοτικό Φιλοθέης (Κελεπούρης Παντελής, Μπατσολάκης Γιώργος, Αναγνωστόπουλος Βαγγέλης, Κελεπούρη Κωνσταντίνα) κατέλαβε τη 2η θέση και έλαβε το αργυρό μετάλλιο. Το 3ο Δημοτικό Νέου Ψυχικού (Κουτσίδη Αμαλία, Πρεβόλης Νίκος, Περίδρομος Χρήστος, Μπακτή Μαριάννα) κατέλαβε την 9η θέση και το 2ο Δημοτικό Νέου Ψυχικού (Γιασαφάκης Αναστάσης, Μακάρεμ Μαριος, Χρυσικόπουλος Δημήτρης, Μακάρεμ Μαρίλια, Μυρσιάδης Λάσκαρης) κατέλαβε την 10η θέση. Τα σχολεία αυτά θα διεκδικήσουν στα τελικά της Αττικής την πρόκριση τους για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. Το 1ο Δημοτικό Νέου Ψυχικού (Γκαγιέντ Φίλιππος, Μαυροειδής Δημήτρης, Μακαντάσης Γιώργος, Ξενάκη Γιώτα) κατέλαβε την 15η θέση και έχασε κυριολεκτικά την πρόκριση στο νήμα για μία θέση στη βαθμολογία με βάση το τρίτο(!) κριτήριο ισοβαθμίας. Η μεγάλη πλειοψηφία των παιδιών των σχολείων αυτών είναι συγχρόνως και αθλητές του συλλόγου «Ακαδημία Σκάκι Νέου Ψυχικού» συμμετέχοντας και σε διασυλλογικές διοργανώσεις της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας με μεγάλη επιτυχία.
  2. Στο Ατομικό Πρωτάθλημα των Δημοτικών Σχολείων η μαθήτρια Βισβίκη Αλκυόνη πήρε χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία της Γ’ Δημοτικού σε σύνολο 63 σκακιστών και ο μαθητής Καμπάνης Διαμαντής πήρε χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία της Δ’ Δημοτικού σε σύνολο 60 σκακιστών. Τα δύο παιδιά που είναι και αθλητές του αθλητικού συλλόγου μας προκρίθηκαν επίσης για τα τελικά της Αττικής.
Το Σκάκι έχει γνωρίσει μεγάλη ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια στο Δήμο Φιλοθέης-Ψυχικού. Τη φετινή χρονιά περισσότερα από 100 παιδιά συμμετέχουν στις προπονήσεις που γίνονται με τη βοήθεια που παρέχει ο ΟΚΑΠΑ στον αθλητικό σύλλογο «Ακαδημία Σκάκι Νέου Ψυχικού» καθώς και οι Σύλλογοι Γονέων των Δημοτικών σχολείων του Δήμου μας. Τις προπονήσεις και τη γενική οργάνωση των μαθημάτων στο σύλλογο και στα Δημοτικά σχολεία έχει αναλάβει ο Δημότης Νέου Ψυχικού Κώστας Τσιάμης, Ομοσπονδιακός μαιτρ, Πρωταθλητής Ελλάδος Εφήβων (2001) και Ηλεκτρολόγος Μηχανικός ΕΜΠ. Ελπίζουμε το σχολικό πρωτάθλημα σκάκι να είναι το ξεκίνημα για μεγαλύτερη ενασχόληση με το πολύ ωραίο αυτό πνευματικό άθλημα των Δημοτών μας όλων των ηλικιών.


     ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΣΚΑΚΙ ΝΕΟΥ ΨΥΧΙΚΟΥ
    Διεύθυνση: Ρήγα Φεραίου38, Nέο Ψυχικό
     τηλ επικοινωνίας: 6977-220309








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου