Link

14 Νοε 2016

                                                                                                             
 39ος Αγώνας Δρόμου Φιλοθέης – Ψυχικού
Κυριακή 4.12.2016

Μία από τις παλαιότερες αθλητικές διοργανώσεις δήμων στην Ελλάδα, ο Αγώνας Δρόμου Φιλοθέης – Ψυχικού, θα διεξαχθεί για 39η χρονιά φέτος την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2016, με σημείο εκκίνησης και τερματισμού το Άλσος Ψυχικού. Ο θεσμοθετημένος αυτός αγώνας, ο οποίος διεξάγεται εδώ και 38 συναπτά έτη, διοργανώνεται από τον Δήμο Φιλοθέης – Ψυχικού και τον Οργανισμό Κοινωνικής Αλληλεγγύης-Πολιτισμού-Αθλητισμού (ΟΚΑΠΑ).

Ο αγώνας τελεί και φέτος υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ και της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και περιλαμβάνει δύο διαδρομές για ενήλικες 5 & 10 χιλιομέτρων, τέσσερις αγώνες για παιδιά (100, 200, 400 και 1.000 μέτρων), περίπατο 5 χιλιομέτρων, καθώς και αγώνες για Α.Μ.Ε.Α.

Συνεργαζόμενος φορέας της φετινής διοργάνωσης είναι η Πρωτοβουλία Υποστήριξης Ελλήνων Αθλητών - «Ο Δρόμος για το 2020», που δημιουργήθηκε από τον Δήμο Φιλοθέης-Ψυχικού σε συνεργασία με την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή.

Σε συνεργασία με την Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία, θα πραγματοποιηθούν παράλληλες δράσεις Ολυμπισμού για τους μικρούς συμμετέχοντες αθλητές.

Τα παιδιά, μετά τη λήξη του παιδικού αγώνα δρόμου, θα χωριστούν βάση της ηλικίας τους σε 4 ομάδες και μαζί με ειδικά εκπαιδευμένους συνεργάτες της Ελληνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας, θα έχουν τη δυνατότητα μέσα από ειδικά σχεδιασμένες δράσεις, να γνωρίσουν το Ολυμπιακό Ιδεώδες.
Ειδικότερα, η 1η ομάδα θα αποτελείται από παιδιά ηλικίας 4-6 ετών (νήπια και Α’ Δημοτικού), η 2η ομάδα από παιδιά ηλικίας 7-9 ετών (Β’ και Γ’ Δημοτικού), η 3η ομάδα από παιδιά ηλικίας 10-12 ετών (Δ’, Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού) και η 4η από παιδιά 13-15 ετών (Γυμνάσιο).

Θα θέλαμε να σας παρακαλέσουμε να στηρίξετε για μια ακόμη χρονιά το ιστορικό αυτό αθλητικό γεγονός με την παρουσία και συμμετοχή σας.
Η συμμετοχή των παιδιών είναι δωρεάν.
Έχουν προβλεφθεί ειδικές τιμές για ομαδικές εγγραφές άνω των 10 ατόμων, καθώς και ειδική βράβευση για την ομαδική συμμετοχή με τις περισσότερες συμμετοχές.
Για περισσότερες πληροφορίες :
Ιωάννα Πιτσούνη

Τ: 210 6100661
Κ: 6936 898770

Ευχαριστούμε και θα χαρούμε πολύ να σας έχουμε κοντά μας.

Η Αντιδήμαρχος
     Κοινωνικής Προστασίας
     Παιδείας & Αθλητισμού
Κατερίνα Πετρίτση - Μουράντ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου