Link

17 Ιαν 2017

Ετσι, προσφέρουμε ποικίλα ερεθίσματα για πολύπλευρη γνωριμία με το φυσικό και τεχνητό περιβάλλον, καθώς και προϊόντα του πολιτισμού μας , έτσι ώστε να εξασφαλίσουμε την θετική ανταπόκριση του κοινού στις απαιτήσεις του για μία αξέχαστη εμπειρία που του προσφέρει επιμόρφωση , ψυχαγωγία και ευεξία.
Η εκπαίδευση στο Πάρκο έχει τεράστιο ενδιαφέρον για τα σχολεία όλων των βαθμίδων , για τα παιδιά από την Προσχολική ηλικία  μέχρι το Λύκειο. Ξεπερνώντας τα στενά όρια της τυπικής εκπαίδευσης , εμείς κινούμαστε σε τρείς διαστάσεις   που εξισορροπούνται σε κάθε ολοκληρωμένο πρόγραμμα : την εκπαίδευση « για» , « δια μέσου» και « για χάρη» του περιβάλλοντος. Η πρώτη διάσταση αφορά τη γνώση για το περιβάλλον και την οικολογία, η δεύτερη την αξιοποίηση του περιβάλλοντος ως τόπου μάθησης και βιωματικών εμπειριών . Η Τρίτη διάσταση έχει να κάνει με την καλλιέργεια της κριτικής στάσης και την ικανότητα δράσης για την προστασία του περιβάλλοντος και τη βιώσιμη ανάπτυξη , διαπλάθοντας έτσι ενεργούς πολίτες με περιβαλλοντική συνείδηση.
Απάντηση στην ελλιπή ευαισθητοποίηση των πολιτών  σε ζητήματα περιβάλλοντος και υγιεινής διατροφής επιχειρούμε να δώσουμε με την δημιουργία μικρών λαχανόκηπων. Τα εκπαιδευτικά μας προγράμματα ενθαρρύνουν μικρούς και μεγάλους  να ανακαλύψουν τη σχέση μεταξύ της καλλιέργειας των τροφών που καταναλώνουμε και της προσωπικής υγείας , όχι μόνο σωματικής αλλά και ψυχικής.
Η ενασχόληση με την κηπουρική , εκτός του ότι συμβάλλει στην καλύτερη ψυχική και σωματική υγεία , παρέχει γνώσεις που στο διαρκώς μεταβαλλόμενο κόσμο που ζούμε είναι πολύτιμες. Η ανάπτυξη λαχανόκηπων, ενθαρρύνει τις υγιεινές  διατροφικές συνήθειες στα παιδιά , στους γονείς, στους δασκάλους ,σε όλο τον κόσμο.
Στο πλαίσιο του προγράμματος αυτού , οι εμπλεκόμενοι μπορούν να φυτεύουν σπόρους λαχανικά και λουλούδια τα οποία φροντίζουν μέχρι τη συλλογή τους. Η εκπαίδευση συνεχίζεται με την παρασκευή ροφημάτων ή γευμάτων από τους καρπούς ή τα φύλλα που συλλέγουν.
Το Αττικό Φυτωριακό Πάρκο είναι ένας χώρος δημιουργικής απασχόλησης και συλλογικής εργασίας καθώς μικροί και μεγάλοι συμμετέχουν ενεργά σε δραστηριότητες , αποκτούν νέες δεξιότητες , επικοινωνούν με νέα άτομα  και βελτιώνουν τη σωματική , ψυχική και συναισθηματική τους υγεία.
Σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, το Κηποτεχνείο, διοργανώνονται σεμινάρια και  ημερίδες περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης , ψυχικής υγείας και διατροφικής  συνείδησης .

Σημαντική είναι η ενημέρωση για την υγιεινή διατροφή , μέσα από ξεναγήσεις και επιμορφωτικά σεμινάρια , η αναγνώριση των φυτών και τι μας δίνει το καθένα, η γνώση για τα παραδοσιακά γιατροσόφια με τη χρήση φαρμακευτικών φυτών και βοτάνων και η προμήθεια αυτών μέσα από τη βιολογική μας αγορά .

Τα Σαββατοκύριακα οι οικογένειες μπορούν να επισκέπτονται το Πάρκο και να περνάνε ευχάριστες ώρες περπατώντας στους κατάφυτους διαδρόμους , απολαμβάνοντας το ποτό ή το φαγητό τους στον κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο εστίασης όπου συν τοις άλλοις παρέχει ροφήματα από βότανα , ενεργειακά smoothies  και μεζέδες από αγνά προϊόντα της ελληνικής γης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου